Miljøvennlig og trebasert takelement

Vi som skal bygge fremtiden, må gjøre det så miljøvennlig som mulig. Derfor har vi utviklet Lett-Tak Wood.

Lett-Tak Wood er et trebasert og svært miljøvennlig takelement.

Kontakt

Simen Gulbrandsen
Salgsansvarlig Norge
simen.gulbrandsen@lett-tak.no
+47 93 82 42 87

Tommy Nilsen
Salgs- og markedssjef Lett-Tak
tommy.nilsen@lett-tak.no
+4792459987


Lett-Tak Wood er gjenbrukbart, resirkulerbart og energivennlig

Lett-Tak Wood er utviklet med tanke på miljøet. Dette er et trebasert takelement som gir lavt CO2-avtrykk, er gjenbrukbart og tilnærmet 100% resirkulerbart. Takelementet leveres med lave U-verdier, hvilket betyr at det isolerer svært godt og bidrar til lavt energiforbruk. Det er også mulig å velge isolasjon av trefiber, for ytterligere optimalisering av CO2-avtrykket.

Under prosjekteringen av Lett-Tak Wood benytter vi programvare som gjør at vi kan redusere materialsvinn, både under produksjon og montasje. 3D-verktøyet sørger for at vi kan bestille riktig mengde materialer til hvert enkelt prosjekt, og vi slipper å sitte igjen med råvarer til overs.

Teknisk informasjon

Lett-Tak Wood er et stabilt element som gir lav nedbøy. Takelementet er produsert i Kerto LVL, som er et stabilt materiale i laminert fibertre. Overflaten er fast (hard surface), hvilket gjør det optimalt for innfesting av utstyr som for eksempel solcellepaneler. Takelementet kan leveres med et slankt design, og i lange spenn som minimerer behovet for bæring. Dette gjør det enklere også for arkitektene når de skal tegne miljøvennlige bygg.

 • Lengde: Lett-Tak Wood leveres pr i dag i lengder på opptil 12 meter, og vil i fremtiden kunne leveres enda lengre
 • U-verdi: fra 0,09 W/m²K
 • Brannklasse: REI 15, 30, 60
 • Lavt CO2-avtrykk: Det nye takelementet gir ca. 24 kg CO₂ekv/m². Dette regnes å være nesten en tredjedel av avtrykket fra massivtredekke, en fjerdedel av avtrykket fra stålprofil, og en femtedel av avtrykket fra hulldekke betong.
 • Stabilt materiale i strukturell laminert finertre, Kerto LVL. Dette er parallellfiner (laminated veneer lumber) med svært høy styrke og gode stivhetsegenskaper.

Teknisk vurdering av Eurofins

Lett-tak Wood har gjennomgått en teknisk vurdering av Eurofins, og tilfredsstiller EU´s krav til konstruksjonssikkerhet. Se European Technical Assessment for produktet her:

Fordeler med Lett-Tak Wood

 • Lavt CO2-avtrykk
 • Gjenbrukbart
 • Resirkulerbart
 • Energivennlig med lav U-verdi
 • Lange spenn gir arkitektonisk frihet og kjapp montering
 • Lang levetid
 • Hard surface gir gode innfestingsmuligheter
 • Stabilt, gir lav nedbøy
 • Naturlige ventilasjonskanaler og gode selvuttørkingsmekanismer. Dokumenterte langtidseffekter av belastninger, temperaturer og fukt
 • Teknisk vurdering av Eurofins, tilfredsstiller EU´s krav til konstruksjonssikkerhet
 • Leveres ferdig montert

Med deg fra tegning til montering

Lett-tak Wood leveres med et sømløst prosjektløp fra prosjektering til rask montering. Samarbeid med Lett-Tak allerede fra forprosjektering bidrar til en svært effektiv planleggingsprosess. Ingeniørene på Lett-Tak har detaljert kunnskap om alle aspekter av takkonstruksjonen, og kan gi råd om den beste tilnærmingen basert på spesifikke behov og ønsker.

På denne måten kan man unngå justeringer i etterkant, og planleggingsprosessen blir enklere, rimeligere og mer tidsbesparende. Egne spesialiserte montører monterer opptil 1200 m2 tak pr dag, og dette gir entreprenøren rask fremdrift, forutsigbar økonomi og redusert HMS-ansvar.

Handlingsplan for sirkulærøkonomi

I mars 2020 la EU frem en handlingsplan for sirkulærøkonomi. Selve flaggskipet i handlingsplanen er forslaget om et regelverk for bærekraftige produkter. 

I handlingsplanen estimeres det at ca 80% prosent av et produkts miljøbelastning gjennom livsløpet avgjøres av hvordan det er designet. Arkitekter og produsenter spiller derfor en svært viktig rolle i utviklingen av sirkulærøkonomi. Byggherrer og entreprenører har på sin side et ansvar for å velge de rette produktene.

Med Lett-Tak Wood har vi gjort det enkelt å velge en miljøvennlig takløsning.


Kontakt

Simen Gulbrandsen
Salgsansvarlig Norge
simen.gulbrandsen@lett-tak.no
+47 93 82 42 87

Tommy Nilsen
Salgs- og markedssjef Lett-Tak
tommy.nilsen@lett-tak.no
+47 92 45 99 87