Nominert til «årets ildsjel»

Nominert til «årets ildsjel»

Vi er stolte av at vår produksjonssjef, Thor-Inge, er nominert til årets ildsjel.

Thor-Inge Karlsen

Thor-Inge Karlsen jobber som produksjonssjef i Lett-Tak, og er en av fire som er nominert til «årets ildsjel» av Fabelaktig Fredag. Kåringen foregår 3. november 2023.

Hva er Fabelaktig Fredag?

Fabelaktig Fredag har som mål å inspirere til inkludering i arbeidslivet. Den årlige konferansen er en begivenhet som øker bevisstheten rundt inkluderingsarbeidet og motiverer flere til å delta. Samtlige inkluderingsaktører i regionen samarbeider om arrangementet, og jobber sammen for å støtte enkeltpersoner med behov for veiledning på veien mot utdanning, jobb og en bedre fremtid.

Thor-Inge Karlsen

Begrunnelsen for nominasjonen

Fabelaktig Fredag begrunner nominasjonen slik:

«Thor-Inge brenner for inkludering og jobber for å motvirke utenforskap.  Han er en lokal ambassadør i bedriften for det å ta i mot folk «utenfra»; enten det er elever fra Thor Heyerdahl videregående skole, folk fra NAVs porteføljer – eller fra en tiltaksarrangør.

I tillegg til at Thor-Inge og Lett-Tak tar et samfunnsansvar, er han god på å se ressursene i den enkelte – og hvordan «utenforskap» faktisk er en veldig god rekrutteringsarena for bedriften.  

Thor-Inge er også alltid positiv til andre forespørsler; være seg om det er å åpne bedriften for at vi alle kan lære mer om hvordan vi kan jobbe med inkludering.

Han er et strålende JA-menneske, som er så verdifull å ha med på laget i kampen mot utenforskap!»

Kultur for inkludering i organisasjonen

I et intervju med Østlandsposten forteller Thor-Inge at det egentlig burde være Lett-Tak som var nominert, og ikke han. – Det er en fantastisk bedrift, og det er således bra at noen fra Lett-Tak blir nominert, sier han.

– Vi trenger arbeidsgivere som gir folk en sjanse, men som samtidig setter krav. Det er to ting som er viktig for meg; å komme på jobb om morgenen, og viljen til å lære. Da har vi et godt utgangspunkt.

Karlsen mener det er viktig for samfunnet at man nå har åpnet for mer praksis i bedrifter i skolevesenet. Samarbeidet med Thor Heyerdahl videregående skole er en vinn-vinn-situasjon. Skolen kommer med kanditater for å få arbeidspraksis, og mange av dem fortsetter å jobbe på Lett-Tak. – Vi ansatte ni stykker i august, og fem av dem var avgangselever.

Min mening er at vi ikke hadde fått til dette uten den ledergruppen vi har her på Lett-Tak. Dessuten er det utrolig hvordan våre ansatte tar imot de nye kommer hit.

Bildet: Thor-Inge (i lys blå skjorte) foran tavlen i det daglige morgenmøtet.

Johan Aas, daglig leder i Lett-Tak, sier at det ofte er god grunn til å være stolt over kollegaer på Lett-Tak. I dag er han imidlertid spesielt stolt av Thor Inge, som er nominert til pris for «årets ildsjel».

– Thor-Inge har et bredt kontaktnett med mange eksterne aktører både for å rekruttere, utvikle og følge opp medarbeidere til Lett-Tak. Måten han håndterer dette på har blitt sett – og beundret av flere eksterne aktører, og har bidratt til at han er nominert til denne gjeve prisen.

Thor-Inges innsats som leder har ikke bare bidratt til å sikre tilgangen til dyktige medarbeidere for vårt selskap, men den har også vært i full overensstemmelse med våre kjerneverdier: ORDENTLIG OG ENGASJERT. Dette er med på å styrke vårt omdømme som bedrift og samfunnsaktør.

Vi gratulerer Thor-Inge med hans nominasjon. Det er en anerkjennelse som er vel begrunnet og fortjent. Vi er stolte av å ha slike dedikerte og inspirerende ledere som en del av vårt team her på Lett-Tak!