Stor arkitektonisk frihet

Stor arkitektonisk frihet

Som arkitekt har du kanskje en visjon om å skape noe unikt og spektakulært. Du ønsker kanskje å utfordre grensene for bygningsdesign og skape imponerende strukturer som skiller seg ut. Med våre takelementer kan du realisere dine kreative visjoner.

Lange spenn og geometriske muligheter

Vinklede flater og geometriske utfordringer er en spennende del av designprosessen, og med Lett-Taks fleksible system kan du realisere selv krevende geometriske utforminger.

Vi tilbyr takelementer med lange spenn på opptil 18 meter, som gir deg friheten til å skape romslige løsninger uten begrensninger. Et av våre prosjekteksempler med relativt krevende geometri, er Gardermoen lufthavn. Her krevdes takelementer med stor vridning rundt egen akse. Elementene ble testet og godkjent av SINTEF Certification.

(Foto: Nordic Office Of Architecture)

Lav vekt

Den lave vekten på Lett-Tak elementene gir en fleksibel og effektiv designprosess, da takelementene reduserer belastningen på bygningen og gir større frihet til å eksperimentere med spennende og innovative arkitektoniske løsninger.

Passer til alle bygg

Våre takelementer gir deg muligheten til å skape noe eksepsjonelt. Uansett hvilken type bygg du jobber med, kan våre takelementer tilpasses til byggets spesifikke behov.

God isolasjon i takelementet sparer takhøyde

Høydebesparelser er et annet aspekt å vurdere når du jobber med takkonstruksjoner. Med Lett-Taks svært gode isolering i selve takelementet kan du oppnå betydelige høydebesparelser sammenlignet med tradisjonelle takløsninger. Dette åpner opp for innovative designmuligheter og gir en mer effektiv utnyttelse av bygningshøyden. Som en viktig bonus, bidrar isolasjonsevnen i takelementet til lavt energiforbruk i bygget.

Lydisolasjon

I noen byggprosjekter er lydisolasjon viktigere enn i andre. Lett-Tak Systemer har løsninger for god lydisolasjon, slik at du kan skape komfortable og støydempede innendørsmiljøer.

Dette er spesielt viktig i prosjekter som krever høy akustisk kvalitet, for eksempel konserthaller, teatre eller kontorbygg. Les om takprosjektet på flerbrukshallen i Tampere, der hotellgjester kan sove godt vegg-i-vegg med en rockekonsert.

(Foto: Studio Libeskind/tmrw.se)

Demonterbare og gjenbrukbare takelementer

Våre takelementer er laget for å vare lenger enn resten av bygget. Takelementene er demonterbare og kan gjenbrukes mange ganger. Vi har faktisk kunder som har demontert og gjenbrukt takelementer hele 3 ganger. På denne måten kan vi sammen spare miljøet for ressurser og avfall.

Bidrar til å spare tid i byggeprosessen

Våre takelementer gir deg ikke bare arkitektonisk frihet, men også mulighet til å bidra med tidsbesparelser i byggeprosessen. Stor produksjonskapasitet og rask montasje gjør at prosjektet kan fullføres kjapt uten å ofre kvalitet eller estetikk.

Referansecaser

Lett-Tak Systemer har levert tak til en rekke komplekse prosjekter, se våre referansecaser.

(Foto: Reiulf Ramstad Arkitekter, Melissa Hegge)

Hjelp fra idé til tegning

Våre ingeniører hjelper til med forprosjektering og prosjektering, og kan bistå deg hele veien fra idé til tegning.

Din visjon er gjennomførbar med Lett-Tak

Med Lett-Tak Systemer kan du bringe din visjon til live. Utforsk våre produktmuligheter og skap noe unikt. La oss være din partner på veien mot å skape arkitektonisk innovasjon og kvalitet.